Zoeken


ROFIN­BAASEL Benelux

We Think Laser

Baasel Lasertech Benelux B.V. is opgericht in het jaar 1991. Na fusie van ROFIN-SINAR Laser GmbH en Carl Baasel Lasertechnik GmbH is in het jaar 2000 de firma naam gewijzigd in Rofin-Baasel Benelux B.V.

Deze meer dan vijfentwintig jarige ervaring wordt verdeeld over drie divisies (M3).

MACRO: Snijden, Lassen en Oppervlakte behandeling met hoog vermogen CO2 lasers (DC slab-serie), fiberlaser (FL-serie) en vaste stof laser (DQ SSL-serie)

MICRO: Fijnsnijden, Fijn lassen, Micro structureren, Perforeren en Micro bewerkingen met Nd:YAG lasers (diode en lamp gepompt), fiberlasers en CO2 lasers.

MARKING: Markeren van tekst, logo’s, data matrix’ en barcodes met Nd:YAG, vanadate, fiber en CO2 lasers. Toepassingen zijn er volop in o.a. de micro-elektronica, automobiel- en verpakkingsindustrie.

Tegenwoordig is de lasertechnologie een breed gedragen technologie en wordt gebruikt in vele industriële toepassingen. De technologische ontwikkelingen van de laatste jaren maken de laser tot een instrument dat kwaliteit, flexibiliteit en snelheid biedt bij het bewerken van allerhande materialen. Gevolg is dat er nu mogelijkheden worden geboden die tot nu toe niet met conventionele technieken realiseerbaar waren.